nieuws

Vakantiewoordenboek voor mobieltje

Digitaal werken

Ga je met vakantie naar Italië, Frankrijk of Spanje, maar spreek je de taal niet? Twee studenten van de Hogeschool van Amsterdam hebben een vertaalhulp gemaakt voor de mobiele telefoon. In het programma Loqi staan 1800 woorden en 800 zinnen in vijf talen.

Ga je met vakantie naar Italië, Frankrijk of Spanje, maar spreek je de taal niet? Twee studenten van de Hogeschool van Amsterdam hebben een vertaalhulp gemaakt voor de mobiele telefoon. In het programma Loqi staan 1800 woorden en 800 zinnen in vijf talen.
 
Loqi wordt net als een spelletje opgeslagen in het geheugen van je mobieltje en is onbeperkt te gebruiken. Een verbinding met je mobiele telefoonnetwerk is niet nodig. Verder is het programma eenvoudig en snel te gebruiken door een keuzemenu dat werkt met woordherkenning en categorieën als ‘uitgaan’, ‘openbaar vervoer’ en ‘winkelen’. Loqi wordt aangeboden voor het Spaans, Italiaans, Frans, Duits en Engels.

Geïnteresseerd? Je kunt een demoversie downloaden van internet om te testen of de applicatie op je telefoon werkt. De vertaalhulp is voor vier euro te verkrijgen via de website van Loqi  en staat na bestelling binnen enkele minuten op je mobiele telefoon.  

Reageer op dit artikel