nieuws

Vaste werkplek heeft langste tijd gehad

Digitaal werken

De tijd van de grote kantoren waar alle werknemers van een bedrijf geconcentreerd zitten, is voorbij. Door de technologie kunnen we werken waar we willen. En waar of wanneer we dat doen is niet zo belangrijk, het enige dat telt is de output!

De tijd van de grote kantoren waar alle werknemers van een bedrijf geconcentreerd zitten, is voorbij. Door de technologie kunnen we werken waar we willen. En waar of wanneer we dat doen is niet zo belangrijk, het enige dat telt is de output! Dat zegt Mark Dixon, algemeen directeur van Regus, een bedrijf dat ‘doet’ in flexibele werkplekken.

Vooral de jongere generatie verlangt naar werkplekken dicht bij huis’, stelt Dixon. ‘Je zou kunnen zeggen dat mensen in zekere zin terug willen naar de tijd voor we mobiel waren.’ Hij verwijst naar de situatie in de VS waar men qua arbeidsorganisatie al een stuk verder staat met bedrijven die flexibel werken uitspelen als een voordeel in de strijd om goede arbeidskrachten. ‘Ze laten mensen de keuze tussen thuiswerken en werken in een soort satellietkantoor dat voor hen wordt opgezet. Het hoofdkantoor van het bedrijf evolueert op die manier naar een soort ontmoetingscentrum, waar werknemers nu en dan langskomen om te vergaderen en te overleggen met collega’s of opleidingen volgen.’Dit model, waarbij werknemers fysiek meer verspreid zitten, vergt wel een bijzondere HR-aanpak en een doordachte interne communicatie.

Bron: De Tijd, Express.be

Reageer op dit artikel