nieuws

Veel Nederlanders op internet

Digitaal werken

Over vier jaar zit bijna 70 procent van de Nederlandse bevolking regelmatig op internet. Dat zijn ongeveer negen miljoen internetters.

In 2006 maakt bijna 70 procent van de Nederlandse bevolking regelmatig gebruik van internet. Dat zijn ongeveer negen miljoen internetters. Dit blijkt uit onderzoek van Forrester. Dit bureau voert twee keer per jaar onderzoek naar het internetgebruik in Europa. Voor het voorliggende rapport werden bijna dertigduizend consumenten ondervraagd in dertien Europese landen.

VAAK OP HET WEB

Forrester stelt dat internet vooralsnog een medium blijft voor goed opgeleide jonge mensen. Ruim de helft van de gebruikers is jonger dan 35. Toch wil het merendeel van de Nederlanders het web niet op. De redenen zijn bij oudere consumenten een afkeer van nieuwe technologieen, en bij jonge consumenten de hoge kosten.

Nederland zit veel vaker op internet dan de meeste andere Europese landen. Een verklaring is dat de informatie op websites voor Nederlanders toegankelijker is dankzij hun kennis van de Engelse taal. Ook het klimaat speelt een rol. De relatief hoge temperaturen, en het daarmee gepaard gaande sociale leven, weerhoudt de Zuid-Europeanen ervan intensief te surfen. Ter-wijl het ongunstig koude klimaat de bevolking in Scandinavische landen achter de computer krijgt, 60 tot 70 procent zit op het web.

Reageer op dit artikel