nieuws

Verdana best leesbaare lettertype

Digitaal werken

Maak je een website of homepage, dan kun je het best lettertype Verdana gebruiken. Dat wordt door internetters het meest gewaardeerd.

Maak je een website of homepage, dan kun je het best lettertype Verdana gebruiken. Dat wordt door internetters het meest gewaardeerd. Dit blijkt uit een studie van de Amerikaanse universiteit van Wichita State.

GROOT EN DUIDELIJK

De onderzoekers van de Software Usability Research Laboratory wilden weten hoe internetters het gebruik van verschillende lettertypen ervaren. Ook werd de leestijd gemeten. De lettertypen werden getest op de drie meest gebruikte grootten: 10, 12 en 14 punts. En, niet onlogisch: een grotere letter leest sneller dan een maatje kleiner.

Lettertype Verdana scoort het best en Times het slechtst. Hoewel Georgia en Times er mooier uitzien, was de leeservaring van die lettertypen op websites niet zo goed. Georgia oogt prettiger dan Courier en Comic Sans. Ook Times ziet er beter uit dan Courier. Een voorbeeld van een site in het best leesbare lettertype Verdana? ManagementSupport.nl!

Klik hier en vergelijk de verschillende lettertypes.

Reageer op dit artikel