nieuws

Verslaafd aan e-mail?

Digitaal werken

Hoeveel mailtjes krijg jij per dag? Volgens het tijdschrift Management Team krijgen werknemers gemiddeld twintig tot veertig e-mails per dag binnen. Ze zijn anderhalf tot twee uur per dag bezig met het afhandelen van die e-mails en elk bericht krijgt 3,5 minuten aandacht. Schiet e-mail zijn doel voorbij?

Hoeveel mailtjes krijg jij per dag? Volgens het tijdschrift Management Team krijgen werknemers gemiddeld twintig tot veertig e-mails per dag binnen. Ze zijn anderhalf tot twee uur per dag bezig met het afhandelen van die e-mails en elk bericht krijgt 3,5 minuten aandacht. Schiet e-mail zijn doel voorbij?

Door de grote hoeveelheid berichten en de continue aandacht die we eraan schenken dreigt e-mail averechts te gaan werken. Een gemiddelde werknemer kan per werkdag vijfentwintig e-mails verwerken. De rest beantwoordt hij niet of hij handelt ze ’s avonds of in het weekend af. Ook kunnen veel mensen het niet laten om de haverklap in hun inbox kijken of er weer mail is. Zo staan ze de hele dag klaar om vragen van collega’s en klanten te beantwoorden.

Volgens deskundigen moeten we verstandiger omgaan met e-mail. Als je drie keer per dag of zelfs drie keer per week in je inbox kijkt, handel je ze veel sneller en doeltreffender af. Outlook een tijdje uitzetten kan ook.

Je kunt er meer over lezen in Management Team.

Reageer op dit artikel