nieuws

Verticale anti-RSI muis

Digitaal werken

De Backshop heeft speciaal voor mensen die veel met de PC werken, RSI-klachten hebben of dreigen te ontwikkelen, de Fingerpointer ontworpen.

De Backshop heeft speciaal voor mensen die veel met de PC werken, die RSI-klachten hebben of dreigen te ontwikkelen, de Fingerpointer ontworpen. Een vervanger voor de muis.

MUISVERVANGER

Het is eigenlijk geen echte muis, maar de Fingerpointer biedt wel dezelfde functies. Het apparaat is bedoeld voor mensen die aan RSI lijden, maar die toch met een computer werken. Je kunt de Fingerpointer verticaal, als een soort pistool, in de hand nemen en met de duim een balletje bewegen dat de cursor op het beeldscherm aanstuurt. Vasthouden kan met zowel de linker- als rechterhand. Klikken gebeurt met de wijsvinger, bij de duim zitten nog twee knoppen om onder andere te scrollen. Een groot voordeel van het apparaat is dat het vanuit elke positie te gebruiken is. Je kunt je arm bijvoorbeeld op de schoot leggen of langs je lichaam laten hangen om spierspanningen tegen te gaan.

De Fingerpointer is er voor PC’s en Macintosch computers en kost 189 gulden bij de Backshop.

Reageer op dit artikel