nieuws

Vriendelijkere foutmelding

Digitaal werken

De nieuwe ‘foutmelder’ van Microsoft Explorer is een stuk vriendelijker voor internetters die ‘fouten’ maken.

De nieuwe ‘foutmelder’ van Microsoft Explorer is een stuk vriendelijker voor internetters die ‘fouten’ maken.

VAN BOT NAAR BEHULPZAAM

Je kent ze wel: de onvriendelijke boodschappen die tijdens het internetten op je beeldscherm verschijnen als je per ongeluk een niet-bestaande URL, een verkeerd gespeld adres of een verkeerde toets intikt. ‘Pagina kan niet weergegeven worden’ waarschuwt de foutmelder. ‘Oeps, sorry’ denk je bijna. Gelukkig heeft Microsoft (eindelijk) ingezien dat de boodschappen niet erg vriendelijk overkomen en heeft de foutmeldingen inmiddels aangepast.

De meest vertoonde foutmelding op internet ‘Pagina kan niet weergegeven worden’, is sinds kort vervangen. De foutmelding staat bekend als 404 ‘DNS-error’ en verschijnt wereldwijd zo’n 14 miljoen keer per dag. De nieuwe MSN foutmelder lijkt zelfs bereid te zijn hulp te bieden. Typ je bijvoorbeeld een foute URL in, dan laat het MSN zoekscherm enkele suggesties zien die het dichtst in de buurt van de ingetikte naam komen. Volgens Microsoft is de nieuwe foutmelder ‘een van de pogingen om het surfen op het web prettiger te maken’.

Reageer op dit artikel