nieuws

Vrouwen halen mannen in op internet

Digitaal werken

Het aantal vrouwen dat internet gebruikt neemt snel toe. Van de bijna 6 miljoen Nederlanders die regelmatig online zijn, bestaat nu al 40% uit vrouwen.

Het aantal vrouwen dat internet gebruikt neemt snel toe. Van de bijna 6 miljoen Nederlanders die regelmatig online zijn, bestaat nu al 40% uit vrouwen. Verwacht wordt zelfs dat ze binnen een paar jaar vaker online zullen zijn dan mannen. Dat blijkt uit het NIPO-onderzoek Dit willen vrouwen online, gehouden in opdracht van VNU-tijdschriften.
PRAKTISCHE INFORMATIE

Vrouwen zijn vooral op zoek naar praktische informatie op het web. Zinloos surfen vinden ze onzin. Maar uit het onderzoek blijkt dat er nog wel wat mag veranderen. Want internet nu nog als ongezellig, tijdrovend en onoverzichtelijk ervaren.
FUNCTIONEEL

Vrouwen hebben vooral behoefte aan sites die geselecteerde informatie leveren, afgestemd op hun persoonlijke interesse. Ze zijn vooral functioneel bezig op internet, gebruiken vaker dan mannen een startpagina en zullen niet zo gauw zomaar wat gaan surfen. Betrouwbare en praktische informatie van een vertrouwde afzender – dat is wat ze zoeken op internet.
VROUWENDOMEIN?

Na de VS behoort Nederland tot de toplanden wat internetgebruik betreft. En net als in Amerika zien we hier in Nederland dezelfde tendens: wat eerst vooral een mannendomein was verandert steeds meer en steeds sneller in een informatiebron voor vrouwen.

Reageer op dit artikel