nieuws

Waarom zegt ‘ie nou niks?

Digitaal werken

Heb jij ook zo’n collega? Iemand die niet veel zegt en weinig van zijn gevoelens laat zien? Gesloten of zwijgzame mensen laten niet blijken wat ze werkelijk denken. Ze hebben een koele blik, zijn onbewogen en terughoudend, sluiten andere mensen buiten en kunnen knap lastig zijn. Wat doe jij om het gezellig te houden?

Heb jij ook zo’n collega? Iemand die niet veel zegt en weinig van zijn gevoelens laat zien? Gesloten of zwijgzame mensen laten niet blijken wat ze werkelijk denken. Ze hebben een koele blik, zijn onbewogen en terughoudend, sluiten andere mensen buiten en kunnen knap lastig zijn. Wat doe jij om het gezellig te houden? Een paar tips:

De beste manier om een gesloten persoon aan te spreken is met een direct op de persoon gespeelde open vraag:

  • Wat denk jij van de begroting?
  • Hoe denk jij over het projectplan?
  • Waarom denk je dat die planning niet haalbaar is?
  • Vertel me eens iets meer over jouw project.
  • Hoe kunnen we dit project sneller afronden?

Maak er een gewoonte van om regelmatig en bij verschillende gelegenheden de gesloten persoon op vriendelijke toon zo’n open vraag te stellen.

Probeer te ontdekken wat de belangrijkste vaardigheden, talenten en interesses zijn van gesloten personen. Gebruik dan een tijdschriftartikel of een leuke webpagina die je vindt over dat onderwerp om een gesprek aan te knopen.

Of vraag een persoonlijk advies op een gebied waarop de gesloten persoon deskundig is. Je kunt bijvoorbeeld achterhalen waar de persoon woont en een advies vragen over die buurt:

  • ‘Zeg Carla, jij woont toch in Utrecht? Mijn vriend en ik denken erover om daar een huis te kopen. Wat zijn de leuke buurten?’

Als de gesloten persoon na jouw gerichte open vraag iets vaags zegt dat in feite geen antwoord geeft, dan is het zaak aan het onderwerp vast te houden en het gesprek op de gestelde vraag terug te brengen. Een niet-offensieve manier om dat te doen is met een ik-boodschap:

  • ‘Ik begrijp het antwoord niet op de vraag die ik net stelde.’ (en herhaal de vraag)

Iemand die een gerichte open vraag ontwijkt met een antwoord als ‘dat weet ik niet’ kun je vragen:

  • Waarom vind je het moeilijk om mijn vragen te beantwoorden?

Kijk de persoon dan verwachtingsvol aan en wacht rustig af, zelfs als het lange tijd stil blijft. De stilte is voor de gesloten persoon waarschijnlijk pijnlijker dan voor jou.

<!– –>

Reageer op dit artikel