nieuws

Wachtwoord makkelijk te raden

Digitaal werken

Een goed beveiligde PC heeft bijna niemand. De meeste mensen kiezen een wachtwoord dat makkelijk te raden is. Zoals de naam van hun kind…

Wachtwoorden zijn belangrijk voor de beveiliging van gegevens die je via internet verstuurd of op je PC bewaard. Ze moeten zorgvuldig worden gekozen. De Britse internetbank Egg deed onder duizend internetgebruikers onderzoek naar het gebruik van wachtwoorden. Zij kwamen tot de ontdekking dat de meeste mensen eentje kiezen die zo geraden is.

EEN KEER RADEN…

De meest gemaakte fout is dat mensen verzuimen hun wachtwoord regelmatig te wijzigen. Meer dan de helft doet dit zelfs nooit. Daarna volgt op het foutenlijstje het kiezen van een makkelijk te raden wachtwoord, en een geel papiertje op rand van de PC plakken met daarop het wachtwoord.

Populaire wachtwoorden:

  1. 23% naam van kind
  2. 19% naam van de partner
  3. 12% verjaardag en geboortedatum
  4. 9% voetbalclub
  5. 9% popartiest
  6. 9% lievelingsstad
  7. 8% eigen naam
  8. 8% naam huisdier

Reageer op dit artikel