nieuws

Wachtwoordenstress

Digitaal werken

Pinpassen, PC’s, internetsites… waar heb je tegenwoordig geen wachtwoord of codenummer voor nodig? Al die codes onthouden geeft veel stress.

Pinpassen, PC’s, internetsites… waar heb je tegenwoordig geen wachtwoord of codenummer voor nodig? Al die codes onthouden geeft veel stress.

CIJFERS EN LETTERS

Iedereen heeft wel een aantal wachtwoorden en codes om te onthouden. En omdat diensten steeds vaker elektronisch worden aangeboden, komen er steeds meer bij. De Britse bank Abbey National deed onder duizend mensen onderzoek naar het gebruik van wachtwoorden, pin- en toegangscodes. Het onderzoek toont aan dat mensen grote moeite hebben om alle verschillende cijfer en lettercombinaties te onthouden die toegang geven tot technologische hulpmiddelen en bankrekeningen. Die druk veroorzaakt zelfs stress. Eén op de zes mensen zegt het onthouden van een wachtwoord vervelend te vinden.

Reageer op dit artikel