nieuws

Webkantoor onder de loep

Digitaal werken

In een virtueel kantoor heb je alle tools die je nodig hebt om te kunnen werken, in digitale vorm bij de hand.

In een virtueel kantoor heb je alle tools die je nodig hebt om te kunnen werken, in digitale vorm bij de hand.

DIGITAAL BUREAU

Virtuele kantoren kunnen een goede oplossing zijn voor teams die over verschillende locaties verspreid zijn, voor (tijdelijke) projectteams, voor mensen die veel reizen of voor groepen die samenwerken met buitenstaanders zoals adviseurs, klanten of leveranciers.
In het virtuele kantoor is het bijschuiven van een nieuw, digitaal bureau een fluitje van een cent. Even de gegevens van de nieuwe medewerker invullen en hij of zij kan direct aan het werk. Er is niet meer voor nodig dan een browser (met Java of JavaScript ondersteuning) en een internetverbinding.

ALLES BIJ DE HAND

Het voordeel van webkantoren is dat ze allerlei beheertaken uit handen kunnen nemen en bereikbaar zijn vanaf elke computer die verbonden is met het internet. In een webkantoor worden software en ondersteunende diensten bijeen gebracht, denk aan: internet, e-mail, adresboek, discussiefora, documentbeheer, elektronische agenda, projectmanagementsystemen etc. Alle zaken die je nodig hebt om je werk te kunnen doen, zijn geïntegreerd op een toegankelijk platform.

Heikele punten van het webkantoor zijn de beveiliging van de gegevens (denk aan hackers die toegang tot de opgeslagen gegevens krijgen) en de privacy van de gebruikers, de meeste webkantoren beloven echter dagelijks een back-up te maken en de privacy van de gebruiker te garanderen.

VIRTUELE KANTOREN

Er zijn webkantoren die betaald en die gratis hun diensten aanbieden. Niet alle webkantoren bieden het hele scala aan tools, je zult dus goed je behoeften moeten inventariseren en aanbieders vergelijken, wil je een webkantoor in gebruik nemen.

Er zijn veel aanbieders van virtuele kantoren op het web te vinden, een selectie kun je vinden bij de links in de rubriek Computer.

Bron: ZD Net

Reageer op dit artikel