nieuws

Webwinkels niet op vrouwen ingesteld

Digitaal werken

Producten kopen op internet gaat snel en makkelijk, maar veel online winkels zijn niet ingericht voor vrouwelijke bezoekers.

Producten kopen op internet gaat snel snel en makkelijk, maar veel online winkels zijn niet ingericht voor vrouwelijke bezoekers.

SLECHTE NAVIGATIE

Weinig webwinkels houden rekening met de manier waarop vrouwen zoeken op internet. Vrouwen navigeren anders op internet dan mannen. Vrouwen willen gericht kijken, kiezen en kopen terwijl mannen vooral surfen om iets te vinden. Een groot aantal bezoekers van webwinkels is ontevreden over de navigatiemogelijkheden van online shops. Voor ruim de helft is dit een reden om geen aankoop te doen. En tweederde van de bezoekers komt hierdoor niet meer terug na het eerste bezoek of de eerste aankoop.

Reageer op dit artikel