nieuws

Werken buiten kantoortijden populairder

Digitaal werken

Nu gebeurt het met name nog in de Verenigde Staten, maar misschien straks ook in Nederland: meer werken buiten kantoortijden. In de VS werkt nog slechts 30 procent van het personeel van negen tot vijf, van maandag tot en met vrijdag.

Nu gebeurt het met name nog in de Verenigde Staten, maar misschien straks ook in Nederland: meer werken buiten kantoortijden. In de VS werkt nog slechts 30 procent van het personeel van negen tot vijf, van maandag tot en met vrijdag.


24-uurs economie


De verandering van de maatschappij naar een 24-uurseconomie en de toename van moderne communicatiemiddelen, zoals de BlackBerry en de mobiele telefoon, spelen daarbij een belangrijke rol. ‘Niet-standaard- en weekendwerk zal alleen maar toenemen’, zegt Harriet Presser, als socioloog verbonden aan de Universiteit van Maryland. ‘Steeds meer oudere werknemers hebben de financiële ruimte te kiezen voor flexibiliteit’, zegt ze in the Wall Street Journal.

India

‘Door de globalisering en de voortschrijdende technologische ontwikkelingen, groeit met name de dienstverlenende sector en de mogelijkheid om daarin buiten kantoortijden te werken. Deze ontwikkelingen hebben er dus voor gezorgd dat een ruime meerderheid van de Amerikanen buiten de reguliere kantoortijden werkt. Door globalisering zal het vaker gebeuren dat je buiten kantoortijden met het buitenland moet bellen, omdat die ene manager in India nu eenmaal niet te bereiken is tussen negen en vijf.

 

Reageer op dit artikel