nieuws

Wijziging posttarieven

Digitaal werken

Met ingang van 1 augustus 2000 veranderen de tarieven van PTT Post. Het versturen van een brief naar het buitenland gaat fl. 1,10 kosten. Het binnenlandse tarief blijft gelijk: fl. 0,80.

PTT Post past per 1 augustus 2000 zijn tarieven aan. Het binnenlandse tarief voor brieven blijft hetzelfde: 80 cent. Een brief of kaart binnen Europa versturen met Priority kost dan 1,10 gulden. Voor het versturen van pakketjes betaal je voortaan 50 cent meer. Het versturen van aangetekende post is vanaf die datum één gulden duurder.

PARTIJENPOST

Het tarief voor partijen met drukwerken en kaarten voor 24-uurs en 48-uurs-zendingen gaat ook omhoog. Voor ‘Port Betaald Gemengd’ gaat een minimum orderbedrag van 25 gulden gelden. Het minimumaantal voor streekpostzendingen met brieven, drukwerken, monsters en kaarten wordt verhoogd van 50 naar 100 stuks. Partijen met periodieken en dagbladen (voor 24 uurs en 48 uurs zendingen) worden 2 procent duurder.

NIEUWE SERVICE BUITENLAND

Er wordt ook een nieuwe service geïntroduceerd, namelijk ‘Port Betaald Gemengd Buitenland’. Daarmee wordt het eenvoudiger om alle briefpostzendingen in één partij te versturen. Het tarief wordt berekend op basis van totaal gewicht en totaal aantal stuks. Deze service bestaat al voor het binnenland.

Reageer op dit artikel