nieuws

Zakelijk gebruik laptops stijgt

Digitaal werken

Het zakelijk gebruik van laptops is met 35 procent gegroeid ten opzichte van 1999. In totaal zijn er nu bijna 375 duizend laptops in gebruik.

Het zakelijk gebruik van laptops is met 35 procent gegroeid ten opzichte van 1999. In totaal zijn er nu bijna 375 duizend laptops in gebruik. Dat blijkt uit de studie ‘Eindgebruikerscomputersystemen 2001’ van Heliview ICT Monitor.

MILJOENEN COMPUTERS

Het grootste deel van de ongeveer 3,1 miljoen eindgebruikers van computersystemen in de zakelijke markt bestaat uit desktop PC’s. Halverwege dit jaar waren dat er 2,5 miljoen, dat is een toename van 17 procent ten opzichte van 1999. Handheldcomputers zijn relatief nieuw op de zakelijke markt, toch nam het totale aantal met 7 procent toe. Van de bedrijven die minimaal één pc gebruiken, maakt 93 procent gebruik van een tekstverwerkingspakket. Op ongeveer twee miljoen pc’s in de zakelijke markt zijn spreadsheet-programma’s geïnstalleerd. De grootste gebruiker van beide pakketten is de non-profit-sector.

Reageer op dit artikel