nieuws

Zes wachtwoorden heel normaal

Digitaal werken

Bijna driekwart van de pc-gebruikers in de Benelux moet meer dan drie wachtwoorden onthouden om toegang te krijgen tot zakelijke applicaties, twintig procent zelfs meer dan zes! En de ict’er? Die heeft er een dagtaak aan.

Bijna driekwart van de pc-gebruikers in de Benelux moet meer dan drie wachtwoorden onthouden om toegang te krijgen tot zakelijke applicaties, twintig procent zelfs meer dan zes! Dat blijkt uit een onderzoek van Citrix Systems onder 242 zakelijke computergebrukers in Nederland en 105 uit België en Luxemburg.

Een derde van de ict-gebruikers moet in 2007 meer wachtwoorden onthouden dan in 2006. Volgens Rob van der Hoeven, area vice-president bij Citrix Systems Benelux, hebben ict’ers er een dagtaak aan om gebruikers te helpen die hun wachtwoord verloren hebben. ‘Ook de beveiliging komt in het geding, omdat mensen noodgedwongen papieren lijstjes met wachtwoorden gaan maken’, zegt hij. De Single Sign-On software wordt nog weinig gebruikt. Iets meer dan tien procent van de Nederlandse gebruikers zegt aan één woord genoeg te hebben. In België en Luxemburg is dat tien procent.

Bron: Computable

Reageer op dit artikel