nieuws

Zoeken op internet

Digitaal werken

In de zoekmachine top 5 zie je welke site je kunt gebruiken voor een succesvolle zoektocht op internet.

Voor een succesvolle zoektocht op internet heb je een geavanceerde zoekmachine nodig. In de zoekmachine top 5 vind je de meest gebruikte sites.

GEAVANCEERD ZOEKEN

Het internet is steeds vaker de beste bron waar je het antwoord op je vragen vindt en ook: diensten en producten, leveranciers, nieuws, allerhande informatie … Steeds meer gegevens komen beschikbaar via het internet, en volgens onderzoeksbureau Checkit worden we ook steeds handiger in het zoeken naar informatie. Onmisbaar daarbij is een goede zoekmachine. Checkit stelde een top vijf op van de door ervaren surfers meest gebruikte (en zeer geavanceerde!) zoekmachines.

Vier van de vijf meest gebruikte zoekmachines zijn Nederlands. De enige Amerikaanse zoeksite in de top-5 is Altavista.com, maar de Nederlandse versie van Altavista wordt net iets vaker gebruikt.

Top 5


  1 – Ilse
  2 – Vindex
  3 – Altavista.nl
  4 – Altavista.com
  5 – Google

  Tip: voor een succesvolle zoektocht is het gebruik van een goede zoekmachine belangrijk maar ook jouw vaardigheid in het definiëren van de zoekopdracht. Op de website van Femda lees je in het artikel ‘Zoeken op internet’ hoe je dat kunt doen.

  Reageer op dit artikel