nieuws

Zwangerschapsverlof… ouderschapsverlof… baasjesverlof…

Digitaal werken

Bedrijven halen de gekste toeren uit om personeel binnen te halen. De nieuwste hype komt uit Engeland, waar een ziek huisdier al goed is voor een paar dagen betaald verlof. En met hond of kat naar de dierenarts? Dan neem je ‘baasjesverlof’. De baas betaalt! Toch?

Bedrijven halen de gekste toeren uit om personeel binnen te halen. De nieuwste hype komt uit Engeland, waar een ziek huisdier al goed is voor een paar dagen betaald verlof. En met hond of kat naar de dierenarts? Dan neem je ‘baasjesverlof’. De baas betaalt! Toch?

Steeds meer Britse werknemers met een ziek huisdier krijgen ‘baasjesverlof’. Volgens personeelsdeskundigen introduceren bedrijven een dergelijke regeling om zich als aantrekkelijk werkgever te profileren.
Ook laten ondernemingen toe dat werknemers hun zieke dier mee naar kantoor nemen of mogen personeelsleden thuis werken om voor hun dier te zorgen. En van verlof als een huisdier overlijdt kijkt in Engeland al niemand meer op. Wij misschien over een poosje ook niet meer!

Reageer op dit artikel