nieuws

Domein Microsoft wordt steeds groter

Digitaal werken

Er wordt steeds vaker gebruikgemaakt van Microsoft producten. Dat komt doordat Microsoft zijn software steeds vaker in een pakket verkoopt.

Er wordt steeds vaker gebruikgemaakt van Microsoft producten. Dat komt doordat Microsoft zijn software steeds vaker in een pakket verkoopt. De pakketten worden ook steeds groter. Zo krijg je bij Windows XP ook Internet Explorer en Windows Media Player voor op de pc. Je kunt je ook eenvoudig registreren voor Hotmail-e-mailadres en je krijgt een inlognaam voor het chatprogramma MSN Messenger.

VERLEIDING

De verleiding om alle diensten van Microsoft af te nemen wordt dan wel groot, want simpeler kan bijna niet. Of de Microsoft ook de beste of goedkoopste producten zijn, dat blijft de vraag. Voor Microsoft is het een prima groeistrategie en verwacht in de toekomst nog meer te verdienen en zijn producten.

GEÏNTEGREERDE SOFTWARE

Momenteel gebruiken al 3 miljoen Nederlanders MSN Messengerom te webchatten. Gemiddeld hebben zij 50 namen op hun contactenlijsten staan. Het aantal Nederlandse Hotmailgebruikers komt al op 3,2 miljoen en groeit sterk.

Dit geïntegreerde geheel van software omvat een uniforme uitwisseling van data voor internettoepassingen en bedrijven. In de loop van 2003 komt MSN8, consumentensoftware waarop ook audio- en videodiensten kunnen worden gedraaid.

Reageer op dit artikel