nieuws

E-mailverslaafd

Digitaal werken

Hoe kom je ervan af?

Tip 1: bewustzijn
Voel je wel eens de neiging om je mail te controleren terwijl je dat net hebt gedaan? Reageer je graag snel op nieuwe berichten? Wees je bewust van je neiging als een urgentiejunkie in je inbox te zitten.

Tip 2: behandel je inbox niet als takenlijst
De inbox is de plek waar je mail binnenkomt, niet de plek voor taken waar je even geen zin in hebt. Laat dus geen mail staan die je al hebt gezien, maar doe er iets mee. Behandel je mail zoals je met fysieke post zou doen. Loop naar je postvakje, haal de post eruit en bepaal aan je bureau wat je er wanneer en hoe mee gaat doen.

Tip 3: gebruik tools
Om te minderen met e-mail, zijn er tools zoals Bluekiwi, een soort Yammer, maar dan effectiever. Je kunt elkaar als collega volgen en elkaar bestanden sturen, niet als bijlage, maar als link naar de plek in het documentmanagementsysteem.

Lees het complete interview met Bouke van Kleef in het januari/februarinummer van Management Support Magazine.

Meer tips en tricks, alternatieven voor mail en een test of je e-mailverslaafd bent op de Workshopdagen.

Ook interessant
Minder mail begint bij jezelf
E-mailprotocol opstellen
Je e-mail de baas
E-mailprotocol [Vakbase]
16 blunders bij het e-mailen [Vakbase]

Reageer op dit artikel