vraag & antwoord

Hoe kan ik adresetiketten uitdraaien uit een bestand zonder codes?

Digitaal werken

In Access vind je een Wizard Adresetiketten die je meer etiketformaten biedt dan Word, maar die je bijvoorbeeld ook meer mogelijkheden geeft om gegevens te sorteren. 1. Selecteer in het Database-venster van Access de tabel of query met de adressen voor de etiketten. 2. Open het menu Invoegen/Rapport. Het dialoogvenster Nieuw rapport verschijnt op het […]

In Access vind je een Wizard Adresetiketten die je meer etiketformaten biedt dan Word, maar die je bijvoorbeeld ook meer mogelijkheden geeft om gegevens te sorteren.
1. Selecteer in het Database-venster van Access de tabel of query met de adressen voor de etiketten.
2. Open het menu Invoegen/Rapport. Het dialoogvenster Nieuw rapport verschijnt op het scherm.
3. Selecteer in de lijst Wizard Adresetiketten en klik op OK. Het eerste scherm van de Wizard verschijnt.
4. Selecteer het etiketformaat dat je gebruikt.
5. Klik op Volgende. Op het tweede scherm van de Wizard selecteer je het lettertype dat je wilt gebruiken.
6. Klik op Volgende. Op het derde scherm van de Wizard selecteer je de velden voor het etiket. Je selecteert in de lijst Beschikbare velden een veld en dubbelklikt op het veld. Het veld verschijnt dan aan de rechterkant van het scherm op een Modeletiket. Plaats alle velden die je nodig hebt op het Modeletiket.
7. Klik op Volgende. Op het vierde scherm van de Wizard kun je aangeven dat een bepaald veld bepalend is voor de sorteervolgorde van de adressen. Vaak is dat het veld Postcode.
8. Klik op Volgende. Op het vijfde scherm van de Wizard kun je een naam aan het rapport geven zodat je een volgende keer direct het rapport kunt afdrukken. Je specificatie van het adresetiket wordt dan bewaard.
9. Klik op Voltooien. Het afdrukvoorbeeld van het rapport verschijnt op het scherm.
Ook kun je als volgt doen:
Open de database en kies onder Objecten > Rapporten. Kies vervolgens voor Nieuw en kies in het dialoogvenster Nieuw rapport > Wizard Adresetiketten. Maak een keuze welke tabel of query je nodig hebt en klik op OK. Volg nu de aanwijzingen van de Wizard.

Bron: Frits Egmond, www.Femda.com.

Reageer op dit artikel