vraag & antwoord

Hoe kan ik de opmaakprofielen uit mijn sjabloon toepassen op een document, zonder alinea voor alinea het opmaakprofiel te kiezen?

Digitaal werken

Je kunt met behulp van de Zoek- en Vervangfunctie de opmaak in het document vervangen door de juiste opmaakprofielen. Klik hiervoor in het Zoek- en Vervangscherm op de knop Meer en vervolgens op de knop Opmaak. Wanneer de juiste opmaakprofielen wel in het document staan, maar ze nemen niet de juiste opmaak over, dan zou […]

Je kunt met behulp van de Zoek- en Vervangfunctie de opmaak in het document vervangen door de juiste opmaakprofielen. Klik hiervoor in het Zoek- en Vervangscherm op de knop Meer en vervolgens op de knop Opmaak.

Wanneer de juiste opmaakprofielen wel in het document staan, maar ze nemen niet de juiste opmaak over, dan zou je de tekst kunnen selecteren en op de toetscombinatie Ctrl + spatiebalk kunnen drukken. Hiermee breng je de tekst terug naar de standaardopmaak die voor dat opmaakprofiel geldt.

Ook iets waar je naar kunt kijken is de automatische opmaakfunctie in Word. Via Extra, AutoCorrectie op het tabblad AutoOpmaak schakel je het selectievak Handhaven Opmaakprofielen uit.

Met dank aan SPC Training.

Reageer op dit artikel