vraag & antwoord

Hoe kan ik in Excel een som met afgeronde bedragen exact optellen?

Digitaal werken

Ga naar Extra, Opties en dan Precisie zoals afgebeeld. Je optelling wordt dan ondanks de afgeronde bedragen ‘precisie zoals afgebeeld’.NB: Als je ‘precisie zoals afgebeeld’ aanklikt wordt een waarschuwing gegeven dat het bestand definitief wordt aangepast. Veranderen gaat dan niet meer. Je kunt dan natuurlijk wel de cijfers wijzigen maar het afronden kan niet meer teruggezet […]

Ga naar Extra, Opties en dan Precisie zoals afgebeeld. Je optelling wordt dan ondanks de afgeronde bedragen ‘precisie zoals afgebeeld’.
NB: Als je ‘precisie zoals afgebeeld’ aanklikt wordt een waarschuwing gegeven dat het bestand definitief wordt aangepast. Veranderen gaat dan niet meer. Je kunt dan natuurlijk wel de cijfers wijzigen maar het afronden kan niet meer teruggezet worden. Als je onzeker bent kun je het eventueel opslaan onder een andere naam.

Reageer op dit artikel