vraag & antwoord

Hoe kan ik in Word een adressenbestand aanmaken?

Digitaal werken

Word is niet zo’n geschikt programma om een adressenbestand in te maken, omdat de mogelijkheden beperkt zijn. Als je Excel hebt kun je daarmee op eenvoudige wijze een adressenbestand maken. Het voordeel is dat je – als je in de toekomst met een professioneel adressenbeheerprogramma gaat werken – de ingevoerde Excel-gegevens kunt koppelen aan velden […]

Word is niet zo’n geschikt programma om een adressenbestand in te maken, omdat de mogelijkheden beperkt zijn. Als je Excel hebt kun je daarmee op eenvoudige wijze een adressenbestand maken. Het voordeel is dat je – als je in de toekomst met een professioneel adressenbeheerprogramma gaat werken – de ingevoerde Excel-gegevens kunt koppelen aan velden in het nieuwe programma. Je hoeft dan niet alles weer opnieuw in te voeren. Je kunt in Excel diverse kolommen aanmaken voor de adresgegevens, elke kolom heeft zijn eigen functie (bijvoorbeeld achternaam, bedrijf, postcode); op de regels vul je de afzonderlijke adressen in. In Excel kun je makkelijk zoeken en sorteren.

Reageer op dit artikel