vraag & antwoord

Hoe kan ik mijn inbox zo leeg mogelijk houden?

Digitaal werken

Het is handig om je mailbox echt te gebruiken als werkmiddel en niet als opslagplaats. Archiveren in je Outlook-mailprogramma kan voor bepaalde berichten wel heel goed, bijvoorbeeld als ze onderdeel zijn van een project dat loopt (over langere tijd). Daarvoor kun je mappen gebruiken, maar is zo’n project afgelopen, leeg die map dan, bewaar wat […]

Het is handig om je mailbox echt te gebruiken als werkmiddel en niet als opslagplaats. Archiveren in je Outlook-mailprogramma kan voor bepaalde berichten wel heel goed, bijvoorbeeld als ze onderdeel zijn van een project dat loopt (over langere tijd). Daarvoor kun je mappen gebruiken, maar is zo’n project afgelopen, leeg die map dan, bewaar wat belangrijk is in een digitaal of een gewoon archief en verwijder het uit je mailbox.

Gooi waar mogelijk mailberichten weg. Probeer alleen mails te bewaren die vanuit juridisch oogpunt belangrijk zijn voor bepaalde werkzaamheden of bepaalde correspondentie. Soms is het handiger om die documenten te printen, zodat je ze in het gewone archief kunt bewaren.

Voer je correspondentie per mail en worden er in een aantal van die mailtjes belangrijke punten genoemd, dan kan je ook die punten in een document kopiëren. Dat document bewaar je weer in een digitaal dossier dat bij dat contact hoort.

Reageer op dit artikel