vraag & antwoord

Hoe kan ik Outlook zo instellen dat bij invoegen van een bijlage automatisch de juiste directory geopend wordt?

Digitaal werken

Hiervoor heb je twee mogelijkheden. 1: In Word stel je in wat de map is waarmee je altijd wilt openen, vervolgens stel je in Outlook in dat je de Word instellingen wilt overnemen.2: Afhankelijk van de versie van Windows/Office die je gebruikt kun je een favoriet maken van de map waarmee je eigenlijk zou willen […]

Hiervoor heb je twee mogelijkheden.
1: In Word stel je in wat de map is waarmee je altijd wilt openen, vervolgens stel je in Outlook in dat je de Word instellingen wilt overnemen.
2: Afhankelijk van de versie van Windows/Office die je gebruikt kun je een favoriet maken van de map waarmee je eigenlijk zou willen openen. Je hoeft dan bij het invoegen van de bijlage eerst alleen maar even op de knop favorieten te klikken om snel naar je favoriete map te springen.

Uitleg:
1: Dit doe je in Word als volgt: Je gaat naar Extra, Opties, Bestandslocaties. Je selecteert vervolgens het woord ‘Documenten’ en klikt op de knop Wijzigen. Hier geef je de juiste map aan en bevestigt alle schermen. In Outlook neem je nu de instellingen over door naar Extra, Opties te gaan en op het tabblad E-mailindeling het vakje ‘Microsoft Word gebruiken voor het bewerken van e-mailberichten’ aan te vinken. Hierna sluit je Outlook en start je het weer. Als je nu een mailtje gaat maken en kiest voor invoegen bestand, kom je in de zelfaangegeven map uit.

2: Maak een mailtje, en ga naar Invoegen bestand. Zoek nu de gewenste map op en kies voor Extra, Toevoegen aan favorieten. Wanneer je nu op de knop Favorieten klikt links in beeld, dan staat rechts de map waar je weer op kunt dubbelklikken om deze te openen.
Je kunt de map ook aanklikken in het onderste gedeelte van het dialoogvenster en dan kiezen voor Extra, Toevoegen aan Mijn Locaties. Doe je dat, dan komt er een knop links in beeld met de naam van de map. Deze blijft in alle applicaties in het dialoogvenster staan.

Reageer op dit artikel