vraag & antwoord

Hoe stel ik een berichtje op dat iedereen ziet als ze Outlook opstarten?

Digitaal werken

Als je toegang hebt tot de agenda’s van alle mensen van de afdeling (dat is een vereiste, daarvoor moeten alle medewerkers jou wel eerst machtigen), kun je in hun agenda’s alle belangrijke zaken zetten. Je kunt dat dan bijvoorbeeld op de betreffende dag dat er iets speciaals is, gelijk om half 9 in de agenda […]

Als je toegang hebt tot de agenda’s van alle mensen van de afdeling (dat is een vereiste, daarvoor moeten alle medewerkers jou wel eerst machtigen), kun je in hun agenda’s alle belangrijke zaken zetten. Je kunt dat dan bijvoorbeeld op de betreffende dag dat er iets speciaals is, gelijk om half 9 in de agenda zetten, zodat iedereen dat meteen ziet bij het opstarten. Er komt dan een soort ‘reminder’-kadertje in beeld met de tekst die je zelf in de agenda’s gezet hebt.

Iemand machtigen voor gebruik van agenda gaat als volgt:

De pc van de persoon wiens agenda je wilt beheren stel je in:
– klik met rechtermuisknop op ‘Outlook vandaag mailbox van ….’;
– klik ‘eigenschappen’ aan;
– ga naar tabblad ‘machtigingen’;
– klik op ‘toevoegen’ en selecteer je eigen naam (dus degene die de agenda gaat beheren);
– vergeet niet ook een ‘rol’ toe te kennen en klik dan onderaan op ‘toepassen’.

Als dit gedaan is, klik je met de rechtermuisknop op ‘agenda’ en je herhaalt alles wat hierboven staat. Je kunt het vervolgens ook nog doen voor ‘postvak-in’ als je gemachtigd wilt worden om alle inkomende e-mails te bekijken.

Nu is de machtiging klaar.

Bij jezelf (dus degene die de agenda gaat beheren) stel je in:
– klik bovenin het Outlookmenu op ‘extra’
– klik vervolgens op ‘services’
– klik vervolgens op ‘eigenschappen’
– kies het tabblad ‘geavanceerd’
– kies voor ‘toevoegen’ en selecteer de naam van de persoon bij wie je de machtiging zojuist hebt ingesteld
– klik dan op ‘OK’

Nu zie je dat de mailbox van die persoon in je mappenlijst (rechts van je Outlookbalk) is verschenen. Als de mappenlijst niet staat ingesteld doe je dat als volgt: klik bovenin in het menu op Beeld en kies vervolgens voor Mappenlijst.

Nu kan je bij de betreffende perso(o)n(en) in de agenda(‘s) belangrijke zaken zetten. Je kunt ook nog instellen wanneer de reminder in beeld moet verschijnen en hoe vaak.

Reageer op dit artikel