vraag & antwoord

Hoe zorg ik ervoor dat elk etiket in Excel dezelfde opmaak houdt?

Digitaal werken

Wat de afmetingen van het etiket betreft: kies voor Extra, Enveloppen en etiketten op het tabblad Etiketten. Hier klik je op de knop Opties, vervolgens selecteer je het etiket dat je wilt veranderen en klik je op Details. Hier regel je de afmetingen van het etiket. Wanneer het gaat om de tekst die op het […]

Wat de afmetingen van het etiket betreft: kies voor Extra, Enveloppen en etiketten op het tabblad Etiketten. Hier klik je op de knop Opties, vervolgens selecteer je het etiket dat je wilt veranderen en klik je op Details. Hier regel je de afmetingen van het etiket.
Wanneer het gaat om de tekst die op het etiket staat, kun je het beste werken met een opmaakprofiel. Je voert de mailmerge uit tot voor de laatste stap: samenvoegen. Je klikt op de knop OK in het venster Samenvoegen zodat een blad met etiketten met daarin velden wordt getoond zonder dat het al is samengevoegd. Hier maak je de velden op alsof het tekst is. Daarna kies je weer voor Extra, Samenvoegen om de Samenvoeg actie af te maken.
 
Om de velden snel naar wens op te maken kun je gebruik maken van Zoek&Vervang. Druk in het document waarin de samenvoegvelden staan  op Alt+F9. De velden worden uitgebreid getoond. Open vervolgens het venster Zoeken&Vervangen. Typ in het vak Zoeken naar de tekst ‘Mergefield’ gevolgd door een spatie en de naam van het veld. Daarna klik je in het vak Vervang  en klik je eventueel op de knop Meer en vervolgens op de knop Opmaak. Hier geef je de gewenste opmaak op. Als je op Alles vervangen klikt zijn alle velden met deze naam op de juiste manier opgemaakt. Hierna maak je de samenvoegactie af.

Reageer op dit artikel