vraag & antwoord

In mijn overzichten van winkelomzetten staat aan het einde van elke rij een formule die het gemiddelde berekent. Als ik een extra kolom maak voor nieuwe omzetten kopieer ik de gegevens daarin. Mijn formule neemt die kolom niet mee.

Digitaal werken

Stel je hebt cijfers in de cellen A2:E2. De meeste gebruikers plaatsen dan een SOM in cel F2; =SOM(A2:E2). Doe het nu eens anders. Plaats de SOM in G2 – kolom F blijft leeg. De formule luidt nu =SOM(A2:F2). Wil je nu de nieuwe cijfers uitrekenen, selecteer dan kolom F en voeg een kolom in. In die […]

Stel je hebt cijfers in de cellen A2:E2. De meeste gebruikers plaatsen dan een SOM in cel F2; =SOM(A2:E2).
 
Doe het nu eens anders. Plaats de SOM in G2 – kolom F blijft leeg. De formule luidt nu =SOM(A2:F2).
 
Wil je nu de nieuwe cijfers uitrekenen, selecteer dan kolom F en voeg een kolom in. In die nieuwe kolom komen de cijfers. Het totaal zal ook deze cijfers meenemen.

Reageer op dit artikel