vraag & antwoord

Is er in Excel een manier om cellen (met namen) elke dag ‘s ochtends en ‘s middags te tellen, zodat ik kan zien of er kinderplaatsen vrij zijn?

Digitaal werken

Excel is een rekenprogramma, je kunt dus het beste ieder afzonderlijk kind een nummer geven (de waarde 1). In de kolom voor de naam kun je steeds het getal 1 zetten. Per week kun je het automatisch laten optellen door in de cel onder de desbetreffende week een som te zetten. Dat doe je door je […]

Excel is een rekenprogramma, je kunt dus het beste ieder afzonderlijk kind een nummer geven (de waarde 1). In de kolom voor de naam kun je steeds het getal 1 zetten. Per week kun je het automatisch laten optellen door in de cel onder de desbetreffende week een som te zetten. Dat doe je door je cursor in dat vakje te zetten. Klik nu in de menubalk op het autosomteken (dit lijkt op de letter M die een kwart slag is gedraaid). De autosom pakt alle getallen in de kolom erboven en telt deze automatisch op. Als je in de menubalk op het groene vinkje klikt zie je hoeveel plaatsen zijn ingevuld.

Reageer op dit artikel