vraag & antwoord

Om de hoofdstukken en paragrafen in een rapport in te voegen gebruik ik een opmaakprofiel. Kan ik de verwijzingen naar de bijlagen in de tekst automatisch doornummeren?

Digitaal werken

Je zou hiervoor een apart opmaakprofiel kunnen maken. Dit doe je door te kiezen voor Opmaak, Opmaakprofiel, en op de knop Nieuw te klikken.  In het vak Naam typ je de naam van het nieuwe profiel, in het vak Type opmaakprofiel kies je voor Alinea. In het vak Gebaseerd op kies je voor Standaard en […]

Je zou hiervoor een apart opmaakprofiel kunnen maken. Dit doe je door te kiezen voor Opmaak, Opmaakprofiel, en op de knop Nieuw te klikken.  In het vak Naam typ je de naam van het nieuwe profiel, in het vak Type opmaakprofiel kies je voor Alinea. In het vak Gebaseerd op kies je voor Standaard en in het vak Opmaakprofiel voor volgende alinea kies je voor Standaard.
Daarna klik je op de knop Opmaak en kies je voor Nummering. Hier kies je het gewenste type nummering en klik je op OK. Vervolgens selecteer je nog het vakje Aan sjabloon toevoegen, zodat dit profiel wordt opgeslagen in het sjabloon.
 
Je kunt ook een verwijzing maken naar de bijlage. Dat doe je door te kiezen voor Invoegen, Kruisverwijzing. Bij verwijzingstype geef je aan Kop, bij verwijzing naar geef je aan Kopnummer. Je selecteert de gewenste kop en klikt op Invoegen. Wil je ook de tekst van de kop erbij, dan kies je daarna bij Verwijzing naar voor Koptekst.

Met dank aan SPC Training.

Reageer op dit artikel