vraag & antwoord

Sommige Word-bestanden die ik als bijlage in een e-mail meestuur komen niet aan, andere zijn niet te openen omdat het geen .doc- maar .dat-bestanden zijn. Wat doe ik daaraan?

Digitaal werken

De oorzaak kan liggen bij de ontvangers en bij de verzender van de attachments. Misschien krijgen de ontvangers vaker dat-bestanden. In dat geval moeten zij dat laten uitzoeken. Bestanden met de extensie .dat horen bij programma’s die data versturen. Dat kunnen verschillende programma’s zijn, het dat-attachment wordt daarom niet automatisch herkend en geopend door de […]

De oorzaak kan liggen bij de ontvangers en bij de verzender van de attachments. Misschien krijgen de ontvangers vaker dat-bestanden. In dat geval moeten zij dat laten uitzoeken.

Bestanden met de extensie .dat horen bij programma’s die data versturen. Dat kunnen verschillende programma’s zijn, het dat-attachment wordt daarom niet automatisch herkend en geopend door de pc. De verzender moet de ontvanger dus laten weten met welk specifiek programma het te openen is. Als je een Word-attachment verstuurt is het ongebruikelijk dat het als .dat wordt verstuurd. Dit kan liggen aan de instellingen van je mailprogramma. De standaardinstellingen versturen attachments gewoonlijk in het juiste format, maar misschien is het programma niet goed ingesteld. Je zou daarnaar kunnen laten kijken door een helpdesk- of IT-medewerker.

Reageer op dit artikel