vraag & antwoord

<strong>Verlooptijd bij e-mails</strong>

Digitaal werken

‘Hoe voorkom ik dat berichten die slechts een beperkte periode relevant zijn, ook daarna nog in de mailbox van collega’s die op vakantie waren, blijven staan?’ Sommige e-mails die je verzendt aan al je collega’s zijn maar korte tijd relevant. Als een collega dan van vakantie terugkomt, wordt hij belast met allerlei e-mails die geen […]

‘Hoe voorkom ik dat berichten die slechts een beperkte periode relevant zijn, ook daarna nog in de mailbox van collega’s die op vakantie waren, blijven staan?’

Sommige e-mails die je verzendt aan al je collega’s zijn maar korte tijd relevant. Als een collega dan van vakantie terugkomt, wordt hij belast met allerlei e-mails die geen waarde meer hebben, omdat de inhoud inmiddels achterhaald is.
Voor berichten die slechts korte tijd interessant zijn is het dan ook zinvol de verlooptijd in te stellen. Dit doe je als volgt: je typt de tekst van het e-mailbericht, daarna kies je voor Opties in de taakbalk. Bij Meer opties vink je aan ‘verloopt na’ waarna je aangeeft na welke datum het bericht niet meer relevant is. Opgelost!

Zeven irritante e-mailgewoontes
E-mailprotocol opstellen
Outlooktip: cc’s in een andere kleur
E-mailarchiveren
Boek: Manage uw werk
Training: Praktische tips voor Outlook

Reageer op dit artikel