vraag & antwoord

Wat is een elektronische handtekening?

Digitaal werken

Een elektronische handtekening is geen ‘gedigitaliseerde handtekening’: een gif-plaatje van je handtekening, dat je in een Worddocument kunt opnemen of wel eens onder e-mailberichten ziet staan. Een digitale handtekening is de versleuteling van een bericht met een geheime sleutel: dit kan een code van cijfers en/of letters zijn maar ook een irisscan (uniek per persoon) […]

Een elektronische handtekening is geen ‘gedigitaliseerde handtekening’: een gif-plaatje van je handtekening, dat je in een Worddocument kunt opnemen of wel eens onder e-mailberichten ziet staan.

Een digitale handtekening is de versleuteling van een bericht met een geheime sleutel: dit kan een code van cijfers en/of letters zijn maar ook een irisscan (uniek per persoon) e.d. Alleen de eigenaar van de geheime sleutel kan een digitale handtekening zetten, de handtekening is gekoppeld aan een persoon. Anderen kunnen die handtekening met een bijbehorende openbare sleutel controleren. Die sleutel zit weer in een certificaat, dat is uitgegeven en ondertekend door een officiële autoriteit.

 

Reageer op dit artikel