vraag & antwoord

Wat zijn cookies en hoe kan ik ze verwijderen?

Digitaal werken

Bij steeds meer sites moet je voor een volledige toegang jezelf bekendmaken door je naam en een wachtwoord in te typen. Zo kan de eigenaar van de site nagaan of je al eerder een bezoek aan zijn site hebt gebracht, en soms krijg je daarmee toegang tot delen van de site die voor anderen niet […]

Bij steeds meer sites moet je voor een volledige toegang jezelf bekendmaken door je naam en een wachtwoord in te typen. Zo kan de eigenaar van de site nagaan of je al eerder een bezoek aan zijn site hebt gebracht, en soms krijg je daarmee toegang tot delen van de site die voor anderen niet toegankelijk zijn.

Deze gegevens worden niet in het geheugen van de internet-server bewaard, maar als tekstbestandje op de schijf van jouw pc. Dat tekstbestandje heet een cookie. Bij elke pagina die je opvraagt, leest de server de inhoud van de cookie uit en handelt al naargelang de inhoud. En als je dezelfde site een volgende keer weer bezoekt, hoef je waarschijnlijk je naam niet meer te typen. Die haalt de server uit de cookie.

Verwijderen van cookies:

1. Klik in het menu Extra op Internet-opties.
2. Klik op het tabblad Algemeen.
3. Klik in de sectie Tijdelijke Internetbestanden op Cookies verwijderen, daarna op OK.

Hoe kom je van spam af?
Een internet- of intranetsite maken
Boek: Websites die werken
Training: Efficiënter werken met MS Office

Reageer op dit artikel