vraag & antwoord

Is het mogelijk om gewiste bestanden terug te halen? En wat als ik ze écht wil vernietigen?

Digitaal werken

Ja, het is mogelijk om – met het juiste gereedschap – gewiste bestanden terug te halen. Als je een bestand wist via de klassieke Windows-methode, dan geeft Windows alleen de schijfruimte vrij die het bestand oorspronkelijk innam, maar het programma vernietigt niets. Een programma waarmee je bestanden weer tevoorschijn tovert is: File Recovery. Wanneer je […]

Ja, het is mogelijk om – met het juiste gereedschap – gewiste bestanden terug te halen. Als je een bestand wist via de klassieke Windows-methode, dan geeft Windows alleen de schijfruimte vrij die het bestand oorspronkelijk innam, maar het programma vernietigt niets. Een programma waarmee je bestanden weer tevoorschijn tovert is: File Recovery.

Wanneer je bestanden écht voor altijd wilt vernietigen, dan heb je zwaarder materiaal nodig; DeleteOnClick is een gratis programma dat je kunt vinden onder Download/Freeware op de website www.2brightsparks.com. De installatie is eenvoudig en daarna kun je bestanden met het menu achter de rechtermuisknop vernietigen. Kies Securely Delete, er wordt om een bevestiging gevraagd en daarna doet de digitale shredder z’n werk. DeleteOnClick maakt herstel van gevoelige gegevens onmogelijk; je dient het programma om die reden dus met beleid te gebruiken!

Hoe kan ik een YouTube-filmpje opnemen in een Powerpointpresentatie?
Troubleshooting bij computerpresentaties
Boek: Secretaressewijzer 10, Computerpresentaties
Training: Office 2007 voor de secretaresse

Reageer op dit artikel