vraag & antwoord

Hoe maak ik van webadressen niet automatisch hyperlinks?

Digitaal werken

Het kán handig zijn als webadressen automatisch klikbaar zijn, maar ook ergerlijk. Adobe Reader doet het automatisch wel, maar er is een optie om het uit te schakelen. Kies in het menu ‘Bewerken’ de optie ‘Voorkeuren…’ In het dialoogvenster ‘Voorkeuren’ klik je op de optie ‘Algemeen’. Onder ‘Gereedschappen van de werkbalk Basis’ haal je het […]

Het kán handig zijn als webadressen automatisch klikbaar zijn, maar ook ergerlijk. Adobe Reader doet het automatisch wel, maar er is een optie om het uit te schakelen. Kies in het menu ‘Bewerken’ de optie ‘Voorkeuren…’ In het dialoogvenster ‘Voorkeuren’ klik je op de optie ‘Algemeen’. Onder ‘Gereedschappen van de werkbalk Basis’ haal je het vinkje weg bij ‘Webkoppelingen van URL’s maken’. Klik dan op ‘OK’ om de wijzigingen op te slaan.

Checklist Links op je site
Checklist PDF en ZIP
Schrijven voor het web
Is het mogelijk om bepaalde passages in Word-documenten onleesbaar te maken voor iemand anders?
Boek: Websites die werken
Training: E-learning sneltoetsen

Reageer op dit artikel