vraag & antwoord

‘Dit programma reageert niet’

Digitaal werken

‘Mijn programma in Windows reageert niet meer. Wat moet ik doen?’ Als gebruiker van Windows kom je deze foutmelding vast wel eens tegen, bijvoorbeeld als een programma moeite heeft om een geavanceerde taak uit te voeren en vervolgens vastloopt. In het dialoogvenster heb je de keuze om op ‘Nu beëindigen’ te klikken, maar dat helpt […]

‘Mijn programma in Windows reageert niet meer. Wat moet ik doen?’

Als gebruiker van Windows kom je deze foutmelding vast wel eens tegen, bijvoorbeeld als een programma moeite heeft om een geavanceerde taak uit te voeren en vervolgens vastloopt. In het dialoogvenster heb je de keuze om op ‘Nu beëindigen’ te klikken, maar dat helpt meestal niet.

En dan vraagt Windows vaak ook nog of je een foutenrapport wil versturen, wat je waarschijnlijk ook niet wilt. Je wil gewoon verder werken en het duurt je intussen allemaal te lang. Daarom is het beter om niet op ‘Nu beëindigen’ te klikken. In plaats daarvan sluit je het proces dat verantwoordelijk is voor het probleem:

  • Open Taakbeheer met Ctrl + Shift + Esc en klik met de rechtermuisknop op het programma dat is vastgelopen.
  • Kies vervolgens Ga naar proces en klik op Proces beëindigen.
  • Het programma met de vastloper sluit onmiddellijk en het besturingssysteem vraagt niet meer om een foutenrapport.

Adresbalk in Word 2000, 2002 en 2003
Outlooktip: cc’s in een andere kleur
Mijn mailbox wordt overspoeld door spam. Hoe kom ik ervan af?
Boek: Secretaresse als informatiemanager
Training: Efficiënter werken met MS Office en MS Office 2007: de overstap

Reageer op dit artikel