vraag & antwoord

Vreemde tekens op beeldscherm

Digitaal werken

Het overkomt me soms dat de toetsen op mijn toetsenbord opeens een andere functie hebben dan de gebruikelijke. Hoe komt dat en hoe verander ik het weer? Dit gebeurt per ongeluk omdat de toetsenbordcombinatie hiervoor zich bevindt op een plek waar je vaak met je handen op het toetsenbord rust. De combinatie Ctrl+Shift zorgt ervoor […]

Het overkomt me soms dat de toetsen op mijn toetsenbord opeens een andere functie hebben dan de gebruikelijke. Hoe komt dat en hoe verander ik het weer?

Dit gebeurt per ongeluk omdat de toetsenbordcombinatie hiervoor zich bevindt op een plek waar je vaak met je handen op het toetsenbord rust. De combinatie Ctrl+Shift zorgt ervoor dat je een andere taalversie voor het toetsenbord kiest. Het vraagteken is opeens het =-teken en een backslash is veranderd in een <.

Oplossing is eenvoudig: simpelweg nog een keer op Ctrl+Shift drukken. Zo functioneert het toetsenbord weer normaal.

Je kunt dit probleem voorkomen door slechts één taal en één toetsenbordindeling te behouden. De combinatie Nederlands als taal en Verenigde Staten (internationaal) voor de toetsenbordindeling is het meest gangbaar.

Hoe zet ik een pdf om naar gewone tekst?
Hoe sla ik Word 2007-documenten compatibel op?
Is het mogelijk om gewiste bestanden terug te halen? En wat als ik ze écht wil vernietigen?
Boek: Secretaresse als informatiemanager
Training: E-learning sneltoetsen

Reageer op dit artikel