vraag & antwoord

Aangetekend e-mailen

Digitaal werken

Ik verstuur vaak per post offertes naar grote klanten. Is er al een mogelijkheid om e-mails met bijvoorbeeld een offerte aangetekend te versturen? Ja, die mogelijkheid is er. Tegenwoordig worden er per mail veel vertrouwelijke documenten verstuurd zoals offertes, facturen en salarisspecificaties. Zodoende bestaat er behoefte aan het veilig versturen van deze berichten. Nu is […]

Ik verstuur vaak per post offertes naar grote klanten. Is er al een mogelijkheid om e-mails met bijvoorbeeld een offerte aangetekend te versturen?

Ja, die mogelijkheid is er. Tegenwoordig worden er per mail veel vertrouwelijke documenten verstuurd zoals offertes, facturen en salarisspecificaties. Zodoende bestaat er behoefte aan het veilig versturen van deze berichten. Nu is er MailID van ID Control BV waarmee je berichten kunt beveiligen, aantekenen en verzegeld kunt versturen.

Je kunt de software van MailID gratis downloaden. Hierna kun je meteen aan de slag. Je activeert het programma door in de onderwerpregel het woord secure te typen. De mail wordt versleuteld en digitaal aangetekend bij de ontvanger bezorgd. De ontvanger van de mail krijgt in eerste instantie een MailID-nummer te zien en de melding dat hij een sms’je moet lezen. In dit sms’je staat het wachtwoord waarmee hij de mail kan openen. Groot voordeel: grote besparingen op papier, porto- en administratiekosten.

ID Control
Ingescande handtekening juridisch geldig?
Aangetekend… bellen?
Kan ik mijn Worddocument beveiligen?
Boek: Veiligheid op het werk
Training: Het Nieuwe Werken in het papierloze kantoor (nieuw)

Reageer op dit artikel