vraag & antwoord

Mooi venster op het weer met Yo Window

Digitaal werken

‘Ik bekijk regelmatig Buienradar.nl voor de weersverwachting. Handig, maar is er ook een toepassing die ik gratis op mijn computer kan installeren zodat ik nog sneller kan zien wat voor weer het wordt?’ Ja, die is er en een leuke ook: Yo Window. Deze freeware biedt je letterlijk een venster op het weer van vandaag, […]

‘Ik bekijk regelmatig Buienradar.nl voor de weersverwachting. Handig, maar is er ook een toepassing die ik gratis op mijn computer kan installeren zodat ik nog sneller kan zien wat voor weer het wordt?’

Ja, die is er en een leuke ook: Yo Window. Deze freeware biedt je letterlijk een venster op het weer van vandaag, morgen of overmorgen. Via een landschap krijg je te zien of het bewolkt, winderig, regenachtig, stormachtig of zonnig zal zijn.

Start het programma op en je krijgt een virtueel landschap te zien met actuele waarnemingen. Afhankelijk van het weertype krijg je andere animaties in het landschap. Als het bijvoorbeeld flink waait, zie je de wolken sneller voorbij gaan en zie je planten heviger bewegen.

De actuele temperatuur, windsnelheid, luchtdruk, vochtigheid en gevoelstemperatuur krijg je in een overzichtelijk kadertje rechts op je beeldscherm te zien. Met de schuifbalken bovenaan kun je de weersverwachting van de volgende uren of dagen opvragen. Yo Window kun je ook instellen als screensaver.

Met de gratis editie ben je beperkt tot twee locaties en drie dagen weersvoorspellingen. Wil je meer steden en voorspellingen tot acht dagen, dan kun je Yo Window Unlimited kopen voor 9,99 dollar (€7,50).

Download Yo Window hier

Zijn er ook goede, gratis virusscanners?
Digitaal geeltje
Leuke bespaartip: Ecofont
Boek: Secretaresse als informatiemanager
Training: E-learning sneltoetsen

Reageer op dit artikel