vraag & antwoord

<strong>Hoe haal ik gewiste foto’s terug?</strong>

Digitaal werken

‘Help! Ik heb per ongeluk een aantal foto’s van ons bedrijfsuitje gewist op mijn geheugenkaartje. Ik had de foto’s nog niet op mijn pc gezet. Stom natuurlijk. Kan ik ze nog terughalen?’ Dat is mogelijk, maar: het is heel belangrijk dat je verder niets meer met je kaart hebt gedaan, dus dat je verder niets […]

‘Help! Ik heb per ongeluk een aantal foto’s van ons bedrijfsuitje gewist op mijn geheugenkaartje. Ik had de foto’s nog niet op mijn pc gezet. Stom natuurlijk. Kan ik ze nog terughalen?’

Dat is mogelijk, maar: het is heel belangrijk dat je verder niets meer met je kaart hebt gedaan, dus dat je verder niets op de kaart hebt opgeslagen. Heb je de kaart niet meer gebruikt na het wissen en zijn de bestanden dus niet overschreven, dan kun je het programma Recuva gebruiken.
(Let er bij het installeren op dat je niet meteen ook de Yahoo! toolbar installeert.)

Sluit de kaart aan en start Recuva.
Kies bij Bestandstype de optie Afbeeldingen en klik op Volgende.
Bij Bestandslocatie kies je Op mijn mediakaart of In een specifieke locatie.
Klik op Volgende.
Schakel de optie Uitvoerig Scannen in en druk op Start.
Selecteer na de scan de bestanden die je wilt terughalen en klik op Haal terug.
De kleuren rood, oranje en groen geven aan of een bestand nog terug te halen is.

Creatieve tip: foto’s in een filmstrip
Grote bestanden e-mailen
Hoe beveilig ik mijn USB-stick?
Is het mogelijk om gewiste bestanden terug te halen? En wat als ik ze écht wil vernietigen?
Boek: Secretaresse als informatiemanager
Training: E-learning sneltoetsen

Reageer op dit artikel