vraag & antwoord

Website als pdf opslaan

Digitaal werken

Regelmatig sla ik een interessante website op in mijn favorieten. Maar als ik later nog eens terug wil naar die website, werkt de link soms niet meer. Hebben jullie een tip voor mij? Dat je later je website niet meer terug kunt vinden, kan verschillende oorzaken hebben: de website kan uit de lucht zijn, of […]

Regelmatig sla ik een interessante website op in mijn favorieten. Maar als ik later nog eens terug wil naar die website, werkt de link soms niet meer. Hebben jullie een tip voor mij?

Dat je later je website niet meer terug kunt vinden, kan verschillende oorzaken hebben: de website kan uit de lucht zijn, of je hebt inmiddels zo veel favorieten dat je door het bos de bomen niet meer ziet.

Wat je kunt doen is de website als pdf opslaan:

  • Ga naar pdfmyurl.com.
  • Typ in het invoerveld de URL van je website in.
  • Klik op de oranje knop rechts.

  • Vervolgens kun je het pdf via Bestand opslaan, printen, als bijlage met een e-mail meesturen etcetera.

Het pdf-bestand krijgt automatisch de naam van de URL. Zo kun je het oorspronkelijke adres van de website altijd terugvinden. Maar natuurlijk kun je het bestand ook onder een andere naam opslaan.

PDF en ZIP
Hoe zet ik een pdf om naar tekst?
ICT-tip: pdf maken via Gmail
Boek: Secretaresse als informatiemanager
Training: Manage de informatiestromen op je secretariaat

Reageer op dit artikel