vraag & antwoord

Officetip: sneltoetsen gebruiken in de ribbon

Digitaal werken

Laatst hoorde ik dat je de tabbladen in de ribbon ook kunt benaderen met sneltoetsen. Weten jullie hoe dit werkt? Klopt. Office werkt vanaf versie 2007 met een lintstructuur, oftewel de “ribbon”. Je kunt hier natuurlijk gewoon in klikken met je muis, maar je kunt ook werken met je toetsenbord: Druk op de Alt-toets. Er […]

Laatst hoorde ik dat je de tabbladen in de ribbon ook kunt benaderen met sneltoetsen. Weten jullie hoe dit werkt?

Klopt. Office werkt vanaf versie 2007 met een lintstructuur, oftewel de “ribbon”. Je kunt hier natuurlijk gewoon in klikken met je muis, maar je kunt ook werken met je toetsenbord:

Druk op de Alt-toets.

Er verschijnen nu letters en getallen in het menu boven in je scherm, waarmee je kunt aangeven wat je wilt doen. Wil je bijvoorbeeld een bestand openen, druk dan op de B voor Bestand en vervolgens op de P voor opslaan.

Hierna zie je een afbeelding van hoe zo’n ribbon met letters en cijfers eruitziet: 

Hoe kan ik in Microsoft Office knoppen toevoegen aan mijn ‘Werkbalk Snelle Toegang’?
Ik heb tijdens mijn werk wel eens last van mijn arm. Hebben jullie tips voor mij?
Hoe kan ik van een website kopiëren zonder de opmaak mee te nemen?
Training: E-learning Overstap naar Office 2007 / 2010
Training: Populairste Office-functies 2010

Reageer op dit artikel