vraag & antwoord

<strong>Outlook 2010: Snelle stappen</strong>

Digitaal werken

Een paar weken geleden zijn wij overgestapt op Outlook 2010. Nu hoorde ik van de functie ‘Snelle stappen’. Weten jullie wat dat is en wat je daarmee kunt? In Outlook 2010 zit de nieuwe functie ‘Snelle stappen’. Met deze functie kun je met één druk op de knop verschillende acties tegelijkertijd uitvoeren. Standaard ‘Snelle stappen’In […]

Een paar weken geleden zijn wij overgestapt op Outlook 2010. Nu hoorde ik van de functie ‘Snelle stappen’. Weten jullie wat dat is en wat je daarmee kunt?

In Outlook 2010 zit de nieuwe functie ‘Snelle stappen’. Met deze functie kun je met één druk op de knop verschillende acties tegelijkertijd uitvoeren.

Standaard ‘Snelle stappen’
In Outlook zijn er standaard al een aantal ‘Snelle stappen’ opgenomen, zoals ‘Antwoorden en verwijderen’. 

Als je een bericht opent en je klikt op Antwoorden en verwijderen, dan verschijnt het antwoordvenster. Als je je antwoord hebt verzonden, wordt het ontvangen bericht meteen verwijderd.

Een andere ingeprogrammeerde ‘snelle stap’ is ‘Gereed’. Hiermee wordt een e-mail gemarkeerd als ‘voltooid en gelezen’ en wordt het bericht naar een door jou gekozen map verplaatst.

Snelle stap maken
Ook kun je zelf ‘Snelle stappen’ maken. Als je bijvoorbeeld regelmatig berichten over ‘project X’ naar je leidinggevende doorstuurt en deze berichten tegelijkertijd in je eigen map ‘project X’ wilt opslaan, kun je een ‘Snelle stap’ gebruiken om dit met één klik te doen.

Zo doe je dat:

  • Klik in het tabblad Start op de groep Snelle stappen.
  • Klik op Nieuwe maken

  • Typ in het vak Naam een naam voor de nieuwe snelle stap, bijvoorbeeld ‘project X’.
  • Klik eventueel op de pictogramknop naast het vak Naam, klik op een pictogram en klik op OK.
  • Kies onder Acties een actie die je de snelle stap wilt laten uitvoeren, bijvoorbeeld Doorsturen. Wil je je snelle stap nog een actie laten uitvoeren, klik dan op Actie toevoegen en kies een volgende actie uit, bijvoorbeeld Naar map verplaatsen.
  • Ook kun je nog een sneltoets aan je snelle stap toewijzen. Hiervoor klik je in het vak Sneltoets op de sneltoets die je wilt toewijzen.

Outlook contactpersoon toevoegen
Digitaal visitekaartje versturen in Outlook 2007 en 2010
Outlook: nog niet gelezen
Boek: Secretaresse als informatiemanager
Training: Manage je mailbox in Outlook

Reageer op dit artikel