vraag & antwoord

‘Hoe houd ik social media updates snel en handig bij?’

Digitaal werken

Vanaf Outlook versie 2010 kun je ‘het deelvenster personen’ standaard aanzetten in Outlook. Dat doe je via tabblad Beeld >> Deelvenster Personen. Dit venster geeft bij ieder binnenkomend bericht informatie over de afzender. Deels is dat de recente Outlookhistorie die je met deze persoon hebt gehad. Maar als je dit venster hebt gekoppeld met je […]

Vanaf Outlook versie 2010 kun je ‘het deelvenster personen’ standaard aanzetten in Outlook. Dat doe je via tabblad Beeld >> Deelvenster Personen. Dit venster geeft bij ieder binnenkomend bericht informatie over de afzender. Deels is dat de recente Outlookhistorie die je met deze persoon hebt gehad. Maar als je dit venster hebt gekoppeld met je accounts op sociale netwerken, dan krijg je nog véél meer.

De laatste updates van de afzender op de gekoppelde platforms zie je meteen verschijnen mét het binnenkomende e-mail bericht. Je koppelt dit venster eenmalig aan de sociale media via Beeld >> deelvenster personen >> Accountinstellingen

Je kunt in de reply meteen een reactie meenemen op wat je hier leest en je kunt doorklikken naar zijn of haar profiel. Het is ook leuk dat je door deze koppeling de profielfoto ziet van de afzender. En alle afzenders met een LinkedInprofiel worden meteen ook in een LinkedInmapje bij je Outlookcontactpersonen gevoegd.
Je kunt de hele lijst vanuit dit mapje naar je standaard contactpersonenmap slepen. Hierdoor krijgen bestaande contacten ‘een gezicht’ (de profielfoto wordt toegevoegd aan de al aanwezige informatie) of er wordt een contact aangemaakt als dat er nog niet was. Dit scheelt een hoop typewerk.

Als je je mobieltje koppelt met een exchange account om de e-mail binnen te halen, neemt deze vervolgens ook alle contactpersonen mee. Dan is je lijstje contactpersonen op je mobiel ook meteen een mooi ‘smoelenboek’.

Tweets en allerlei activiteiten rondom jouw twitteraccount kunnen naar het gekoppelde e-mailadres worden gestuurd. Dat regel je bij Twitter.com en je accountsettings. Het is handiger om deze meteen met een Outlookregel in een Outlookmapje ‘Twitter’ te laten lopen. Zo kun je op geregelde tijdstippen de Twitterupdates verwerken.

Tips voor veilig gebruik social media
Hoe werkt Google Alerts eigenlijk precies?
5 tips om een baan te vinden via social media
Boek: Bedrijfspromotie via internet
Training: Scoren met social media op het secretariaat

Reageer op dit artikel