artikel

Werkgever discrimineert zwangere nog steeds

Faciliteren

Vrouwen die gediscrimineerd worden, omdat ze zwanger zijn. Het College voor de Rechten van de Mens vraagt minister Asscher er wat aan te doen. De organisatie deed op 25 maart uitspraak in vier zaken over zwangerschapsdiscriminatie. In alle gevallen werd het contract van een werkneemster niet verlengd, omdat zij een kind verwacht. Zo kreeg een […]

Vrouwen die gediscrimineerd worden, omdat ze zwanger zijn. Het College voor de Rechten van de Mens vraagt minister Asscher er wat aan te doen.

De organisatie deed op 25 maart uitspraak in vier zaken over zwangerschapsdiscriminatie. In alle gevallen werd het contract van een werkneemster niet verlengd, omdat zij een kind verwacht.

Zo kreeg een medewerkster van een loopbaanadviesbureau in eerste instantie te horen dat haar contract verlengd werd. Toen zij zwanger bleek, wilde haar werkgever daar toch vanaf zien. Zwangerschapsdiscriminatie, stelt de rechter.

Volgens de organisatie komen zulke situaties vaak voor. Eerder onderzoek van het college liet zien dat bijna de helft van de werkende vrouwen negatieve ervaringen heeft met zwangerschap en werk.

Het is in Nederland verboden om een contract niet te verlengen vanwege zwangerschap en moederschap. Het College brengt de oordelen onder aandacht van minister Asscher in verband met zijn plannen rond de aanpak van discriminatie op de arbeidsmarkt.

Contract met discriminerende werkgever ontbinden
Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken wil dat de overheid het goede voorbeeld geeft en contracten opzegt met bedrijven die zich schuldig maken aan discriminatie. Hij gaat onderzoeken of het mogelijk is om in de contractvoorwaarden op te nemen dat een bedrijf niet zal discrimineren. Houdt een bedrijf zich niet aan die voorwaarde, dan kan het contract worden ontbonden.

Bron: pwdegids.nl

Reageer op dit artikel