artikel

Tips om te besparen op inkoop

Faciliteren

Is inkopen onderdeel van jouw takenpakket? Dat is in de huidige economische tijd geen sinecure. En je denkt misschien van niet… tóch kun je aardig besparen op de inkoop van kantoorartikelen, vergaderarrangementen, relatiegeschenken en zelfs op de broodjes bij de lunch. Nu is inkopen absoluut een vak, maar met gezond verstand kom je een heel eind.  Een […]

Is inkopen onderdeel van jouw takenpakket? Dat is in de huidige economische tijd geen sinecure. En je denkt misschien van niet… tóch kun je aardig besparen op de inkoop van kantoorartikelen, vergaderarrangementen, relatiegeschenken en zelfs op de broodjes bij de lunch. Nu is inkopen absoluut een vak, maar met gezond verstand kom je een heel eind.  Een checklist.

 • Inventariseer wat er allemaal ingekocht wordt.
 • Is de aankoop écht nodig?
 • Schrap overbodige elementen.
 • Bundel gelijksoortige aankopen.
 • Sluit nieuwe contracten wanneer het slecht gaat in de markt.
 • Vraag meerdere offertes aan.
 • Zet bestaande leveranciers onder druk.
 • Verlaag voorraden.
 • Ruil oude zaken in.
 • Ken de voorwaarden en overeenkomsten.
 • Controleer facturen.

Lezen: Inkopen… doe je zo.

Reageer op dit artikel