checklist

De spooknota

Faciliteren

Voorkom acquisitiefraude met deze checklist

Veel bedrijven krijgen ermee te maken: ongevraagde advertentieverkoop. Er wordt gebeld door een verkoper die beweert dat jouw bedrijf al adverteert. Of er een bevestiging gefaxt kan worden? Achteraf blijkt de fax een offerte te zijn en door te tekenen heb je zojuist een opdrachtbevestiging voor honderden euro’s gedaan. Dit is advertentie- of acquisitiefraude.

Er bestaan veel varianten van: één daarvan is de spooknota, een factuur voor een niet-geleverde dienst. Over alle varianten lees je meer op de website van de Kamer van Koophandel. Daar vind je ook een leuk stripje.

Download hier de pdf met tips hoe je fraude kunt voorkomen én wat je kunt doen als deze vorm van fraude je overkomt.

Kijk ook eens bij:
Steunpunt Acquisitiefraude
Wat is phishing en wat doe ik ertegen?

Lees meer over acquisitiefraude in het mei-nummer van Management Support Magazine dat 11 mei bij je op de mat ligt.

 

Reageer op dit artikel